woman male like reply
Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Zorunlu El Yıkama Uygulaması Başlatıldı!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde devam eden Ebola virüsüne karşı zorunlu el yıkama uygulaması getirildi. Virüsün yayılım hızını kesmek amacıyla düzenlenen uygulama hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Koordinatörü Dr. Aruna Abedi açıkladı

Geçen hafta ilk defa Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Goma kentinde görülen Ebola virüsü için üst düzeyde önlemler alınmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı Salgın Müdahale Koordinatörü Dr. Aruna Abedi, Ebola virüsünün yayılımını kesmek için zorunlu el yıkama uygulamasını geitirdi. Yapmayanlara ise polismüdahalesinde bulunacağı açıklandı.

KDC Sağlık Bakanlığı, Ebola'dan ölenlerin sayısını paylaştı

Geçen sene Temmuz ayı sonunda Kuzey Kivu eyaletinde başlayan ve Ituri eyaletine kadar yayılan Ebola virüsünün yarattığı acı tablo ise KDC Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 2 bin 522 kişi kanamalı ateş geçirmiş ve ayrıca 2 bin 428'inin de taşıyıcılık rolü üstlendiği bilinmekte.

Rakamsal değerler ise oldukça yüksek

1604 kişi hayatını kaybett ve 717 kişi sağ kurtarıldı. Ebola virüsünde, merkezlerinde 107 kişinin de hayatının kurtarıldığını söylüyor. Virüsten kaynaklandığı kesinleşmeyen kanamalı ateş vakalarında da 94 kişi yaşamını yitirmiş.

#kırmızıbaret