woman male like reply
Haberler

Kapalı Ama Zihni Açık Düşüncesi İle Türkiye'nin Gündemine Oturan Furkan Vakfı Üyesi Beyza Güvenmez Kimdir?

Geçtiğimiz günlerde Twitter'de dolaşıma giren başörtülü bir kadının belediyelere kayyum atanması ile ilgili fikirlerini söylediği video bir anda ülke gündemine oturdu. Biraz sakıncalı bir ifade olsa da "kapalı ama zihni açık" şeklindeki bir ifade ile paylaşılan video, birçok kişinin ilgisini çekti ve insanlar kadına destek verdiler.

Videodaki kadının Beyza Güvenmez olduğu ortaya çıktı

Beyza Güvenmez adlı Twitter hesabından videodaki kişinin kendisi olduğunu açıklayan kadın, Furkan Vakfı çalışanlarından biri ve daha önce 28 Şubat süreci ve başörtüsü sorunlarına dair tweetleri ile dikkat çekiyor.

Kadına çok sayıda destek verildi

Beyza Güvenmez'in belediyelere kayyum atanmaması gerektiğine dair düşüncelerine birçok insan destek verdi. Belediyelere kayyum atanmasının yanlış olduğu, belediyelere atanan kayyumların iktidar partisine zarar vereceği, halkın seçimi olan başkanların bürokratik irade ile değiştirilemeyeceği düşüncelerini dile getiren Beyza Güvenmez, aynı fikirde olan onlarca insanın dili oldu.

Başlığa tepkiler verildi

Twitter'de açılan kapalı ama zihni açık söylemi de oldukça eleştirildi. Toplumu ayrıştıran ve diğer başörtülü insanların zihni de kapalı olmakla suçlayan bir ifade olarak göze çarpan bu söylem haklı olarak Beyza Güvenmez'e tepki verenlerin aynı zamanda bu söylemi eleştirmelerine de sebep oldu.

Kapalı ama zihni açık söylemini yaratan video.

#GölgeAdam