woman male like reply
Düşünceler

Yazarlığa Giden Yol NedenBen Düşüncelerinden Geçer! NedenBen'de Düşünce Nasıl Yazılır?

NedenBen sitesinde en önemli alanlardan biri "düşünce" bölümüdür. Düşünce alanı bir okyanus ve biz de o okyanusa katkı sağlayan birer yağmur yüklü bulutuz. Bu okyanusa birer yağmur damlası bırakmak, bizi yazarlık yolunda birkaç adım öne çıkarır.

Bir düşünceniz mi var? Öykü mü yazdınız? Kişisel gelişimden modaya, güzellikten teknolojiye bilgi birikiminizi insanlarla paylaşmak mı istiyorsunuz? O halde sizi NedenBen'in düşünce yazısı alanına alalım!

Düşünce neden yazılır?

Düşünce nasıl yazılır sorusunu cevaplamadan önce düşünce neden yazılır sorusuna cevap aramak, düşünce yazıları hakkında daha sağlam ilerlememizi sağlayacaktır. Düşünce yazıları;

  • Fikir vermek için yazılır. İnsanlar birçok konuda fikre ihtiyaç duyar. İşte insanlara bilgi birikiminin olduğu bir konuda fikir vermek istiyorsan düşünce yazısı tam sana göre.
  • Dertleşmek için yazılır. İçinizi dökmek istiyorsanız, düşünce yazısı yazarak aklınızdan ve kalbinizden geçen her şeyi açıkça anlatabilirsiniz.
  • Boş vakti dolu geçirmek için yazılır. Eğer biraz eğlenmeye ihtiyacın varsa bunu her birlikte eğlenmek için komik ya da sana keyif veren bir konuda düşünce yaz. Hem yeni şeyler öğrenmiş hem de insanlara öğreterek eğlenmiş olacaksın.
  • Yetenekleri sergilemek için yazılır. Yazarlık konusunda bir yeteneğin var ve bu yeteneği insanların görmesini mi istiyorsun? Hemen otur klavyenin başına ve bir düşünce yazısı döktür. Alem yazar görsün.
  • Ücretsiz alışveriş yapmak için yazılır. Düşünce yazısı yazmanın en keyifli bölümlerinden biri de kazanılan SP puanlar ile mağazadan ücretsiz alışveriş yapabilmektir.

Düşünce yazın vitrinde yer alırsa anında 50 SP sahibi olursun ve SP puanlarını onlarca çeşit ürünün olduğu NedenBen Mağaza'da rahatça harcayabilirsin!

NedenBen'de düşünce nasıl yazılır?

NedenBen ailesine katıldınız ve sitede soru sormak dışında neler yapılabileceğine göz gezdiriyorsunuz. İşte tam o an karşınıza "Düşünce" alanı çıkacak. Genel hatları ile soru sorma alanına benzer özelliklere sahip olsa da amaç ve yazı stili biraz daha farklı bir alan düşünce yazıları.

Düşünce yazısında başlıklar nasıl olmalı?

İlk olarak yazacağımız konunun başlığını seçmeliyiz. Başlığımız, içerikteki konuyu güzel özetlemeli ve etkileyici olmalı. Etkileyici bir başlık bulamıyor musun? Dert etme, başlığının anlaşılır olması NedenBen için yeterli. Bununla birlikte düşünce yazılarında başlıktaki cümlenin her kelimesi büyük harf ile başlamalı.

Hangi kategoriyi seçmeliyim?

Kategori seçimi, yazdığın düşüncenin başkaları tarafından aranması sırasında kolayca bulunması için önemlidir. "Bir Erkeğin Mecnun Gibi Aşık Olduğunu Anlamanın Yolları" başlıklı bir düşünce yazısı, "Aşk İlişkiler" kategorisinde yer alacaktır.

Detay nasıl olmalı?

Düşünce yazısının ana gövdesi detay bölümüdür. Tüm düşüncelerin ve belirtmek istediklerini detay kısmına yazmalısın.

Detay alanında format şu şekilde olmalı;

- Ara Başlık: İlk olarak bir ara başlık kullanmalısın. Ara başlığın formatı "Başlık-2" şeklinde olmalı.

- Görsel: Ara başlıktan sonra bu ara başlığa uygun bir görsel eklemelisin. Görseller .gif .jpg .png olabilir. Genişlik olarak da en az 500 piksel değerine sahip bir görsel kullanman düşünce yazını muazzam hale getirir. Görsel eklemek için resim ekle simgesine tıklayıp seçtiğin görselin URL adresini ilgili alana yapıştırmalısın.

- Detay: Ara başlık ve görsel eklendikten sonra asıl anlatılmak istenen detayı burada vermelisin.

Düşünce yazılarının şekil açısından nasıl olmasını gerektiğini şu örnekte oldukça açık biçimde görebilirsin; Örnek düşünce için tıklayın

Düşünce çeşitleri neler?

Düşünce yazıları da kendi içinde birkaç şekilde listenebilir. Genel itibariyle ana hatlar değişmez ama düşünce yazılarında konu seçiminizi düşünce çeşitlerine göre yapabilirsin.

Liste şeklinde düşünce: Bu tip yazılar okuyucuya fikir vermek ve bilgilendirmek için yazılır. Liste şeklinde düşünce örneği için tıklayın

Sosyal medya derlemesi şeklinde düşünce: Eğlenmek ve boş vakti doldurmak için yazılan düşünce biçimidir. Sosyal medya derlemesi şeklinde düşünce örneği için tıklayın

Edebiyat içerikli düşünce: Öykü, makale ya da fikir yazılarının yazıldığı düşünce biçimidir. Edebiyat içerikli düşünce örneği için tıklayın

Bunların dışında da şekil şartlarına bağlı kalmak koşuluyla istediğin biçimde düşünce yazmakta özgürsün!