woman male like reply
Düşünceler

Hacamat Nedir? Kimler Neden Hacamat Yaptırır?

Hacamat kök olarak Arapça bir kelimedir. Arapçada Hıcame olarak ta anılmaktadır. Hacamat, tıbbi yöntemlerle kan alma işlemidir. Bedenin en büyük organı olan deri üzerinde birçok noktada kan alınabilmektedir. Her iç organın deri üzerinde temsil edildiği bir bölge bulunmaktadır. Bu bölgelerden zaman zaman kan aldırmak iç organların sağlığı için önemlidir. Kal aldırma işleminde vücudunuzun sadece kirli kanları alınmaktadır. Damardan kan alma işlemi olmadığı için temiz kanınız siz de kalıyor.

Hacamatın Faydaları

Vücudun kirli kanlarının temizlenmesi, tıbben bedene büyük faydalar sağlamaktadır. Şimdi hacamatın faydalarını aşağıya sıralayalım:

Uyku kalitesini arttırır. Özellikle uyumakta zorluk çekenler büyük fayda görmektedirler.

Tansiyonu düzenler, yüksek tansiyonu olanların hacamat yapıldıktan hemen sonra tansiyonlarının normal düzeye geldiği gözlenmiştir.

Göz rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir.

Boyun ve bel fıtığına çok iyi gelmektedir.

Deri hastalarında çok iyi sonuçlar vermektedir.

Ruhi ve psikolojik sorunlarda cankurtaran olarak görülmektedir.

Hepatit C tedavisinde yardımcı tedavi olarak uygulanmaktadır.

Kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır.

Kimler Neden Hacamat Yaptırır ?

Daha çok kronik rahatsızlığı bulunan kişiler hacamat uygulamasını tercih etmektedirler. Son yıllarda ülkemizde sıkça tercih edilen hacamat, devlet kontrolünde hastanelerde yapılmaya başlanmıştır. Orta Doğu , Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinde çok yaygın olan bu tedavi yöntemi, ülkemizde de sıkça tercih edilmesi geç kalınmış bir adımdır.

Özellikle tansiyon hastalarında çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Ayrıca bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı yaşayanlar sıklıkla hacamat yaptırmaktadırlar. Görme bozuklarına destek olan kan aldırma işlemi hastaların yüzünü güldürmektedir. Kısaca tıbben çaresiz kalanların birinci tercihi hacamat uygulaması olmaktadır.

Hacamat Ne Zaman Yapılmalıdır ?

Hacamat ayın her günü yalpan bir uygulama değildir. İslam ülkelerinde sünnet olarak yapılan bu işlem Hicri Takvime göre ayarlanmaktadır. Hicri ayın 17. 19. 21. 23. 25. Ve 27. Günlerinde yapılması uygun görülmektedir. Ayrıca hacamatın yasak olduğu günler de bulunmaktadır. Çarşamba ve Cuma günlerinde hacamat uygulaması yapılmaz. Bu tavsiye ve yasaklar tamamen bilimsel temellidir. Ayın çekim gücüne göre belirlenmiş olan bu günler, hastaya çok büyük faydalar sağlamaktadır.

Hacamat yaptırmayı düşünenler, yukarıda bahsedilen günleri tercih etmelidirler. Yasak olan günlerde de hacamat yaptırmaktan sakınmalıdırlar. Ayrıca devlet kontrolünde olan Hacamat sertifikalı doktorlar tercih edilmelidir.