Bebeginizin Rahat Dis Çikarmasi Için Yapilmasi Gerekenler
Anne baba olmak bu dünyada edinilebilecek en güzel duygudur. Ama kolay midir? Asla kolay degildir, kolay diyenler sizi kandiriyor, inanmayin. Uykusuz gecelere, endiselere, birbirinizle kavgalara hazirlikli olun. Ilk zamanlar gaziydi, açligiydi, kolik olmasiydi derken baya zor zamanlar geçirebilirsiniz. Ama 4. aydan sonra bebeklerin kolik sancilari azalmaya baslar. Siz de rahatlarsiniz. Tam uykusu düzene giriyor derken bu sefer de disleri çikmaya baslar. Sizi en çok zorlayacak durumlardan birisi de bebeklerin dis çikarma süreçleridir. Çünkü bu süreç 4-5 ayliktan 2-3 yasina kadar devam edebilir. Hem bebeklerin bu dönemi kolay atlatmasi için hem de anne-babalarin daha az stres yasamalarini saglamak amaciyla bir kaç suraya birkaç öneri birakacagim, birçogu tecrübeyle sabittir ihtiyaci olan faydalansin. :)
Belirtileri takip edin.
Eger bebeginizde huzursuzluk, artan tükürük ki siz bunu agizdan salya akmasi olarak düsünün, her seyi isirma çabasi ve agiz çevresinde döküntüler görürseniz bebeginiz dis çikarmaya basliyor, diyebiliriz. Bu belirtilerden yaklasik 2-3 ay kadar sonra bebeginizin ilk dislerini görebilirsiniz. :)
Beslenmesine dikkat edin.
Dis çikaran bebeklerin dis etleri çok hassaslasir. O sebeple genellikle soguk gidalar tercih edin. Ona çigneyebilecegi seyler verin. Havuç ya da kereviz sapi gibi. Kereviz sapini yikayip, buzlukta 10 dakika tutun ve bebeginize dislerini kasimasi için verin. Plastik dis kasima aparatlarindan daha saglikli ve rahatlatici bir etkisi olacagi kesin. Ayrica anneler bilir; evde dislerini kasimasi için kemirme bisküvileri yapabilirsiniz. Birçok sitede tarifi var. Bol bol su tüketmesini de ihmal etmeyin.
Hemen ilaçlara basvurmayin.
Çocuklarin dislerine sürmek için jel kullanan aileler var. Ben çocuklarimda hiç kullanmadim. Tavsiye de etmiyorum. Ama çok sikisirsaniz arada sirada kullanabilirsiniz. Bu tür jeller, anlik rahatlama saglar. Agriyan yeri uyusturur fakat tadi kötü oldugu için bebekler istemeyebilir. Ayrica bu jellerin bogaza degmemesi gerekiyor çünkü o bölgede olan bir uyusukluk ögürme refleksini etkiler ve cigere yiyecek, içecek kaçma olasiligini arttirir. 37 dereceyi geçen ateslerinde ates düsürücü vermeden önce doktorunuza basvurun. Bebekler dis çikarma dönemlerinde diger hastaliklara karsi savunmasiz olurlar. Hemen ates düsürücü verirseniz, altta yatan bir hastaligi doktorlarin fark edememesine sebep olabilirsiniz.
Parmak dis firçalarindan faydalanin.
Bebekler için üretilmis parmak dis firçalariyla bebeginizin dis etlerini firçalayin. Bu onu rahatlatacaktir. Ileriki dönemlerde dis firçalama aliskanligi edinmesi de daha kolay olacaktir. :)
Dis çikaran bebislere saglik, ailelerine de sabir diliyorum. :)
#Incir_Çekirdegi
– Sorularının başlığı dikkat çekici olmalı,
– Soruların eğlenceli görseller ve etkili detaylar ile desteklenmeli,
– Doğru konu etiketini seçmelisin,
– Yazım ve imla kuralları senden sorulmalı,
– Cevaplarını okuyan “İşte aradığım cevap!” demeli,
– Sorularında, cevaplarında içten ve samimi olmalısın.
-
Violetta Sensei 52420
-
Kirmizibaret Alfa 49739
-
AySh-lii Alfa 47753
-
kevser Alfa 46375
-
OkunmusLokum Alfa 44102