Başladığından Beri Tartışma Konusu Olan Online Eğitimden Güldüren Kareler!
Korona tedbirleri kapsamında eğitim öğretim hayatı da dijitalleştirilerek online eğitime dökülmüştü. Bunu bir kısım oldukça severek karşılarken, bazı kişiler oldukça şikayetçi. Okullar ne zaman açılacak? Umuduyla bekleyen sayısı ise bi'hayli yüksek. Online eğitim sürecinde ise kamerasını, mikrofonunu açık unutan, derste uyuyan o kadar çok kişi oldu ki bu konu sosyal medyaya döküldü ve karşımıza komik kareler çıkmaya başladı. Bu kareleri sizinle de paylaşalım istedik. O halde hadi başlayalım; online eğitimin komik anları...
1. Zomzom tartışması
Zoom uygulamasının adı zomzom olarak kaldı online eğitim başından beri. :)) Küçük bir ilköğretim öğrencisinin ses kayıtlarıyla tescillenmiş olmuştu geçenlerde. Zoom da Eba tarzı bir uygulama. Verilere göre popüleritesi git gide artıyormuş.
2. Sorulan soruların verdiği acı
Açıkçası ben birebir katılmıyorum ancak buna benzer muhabbetleri kardeşim de gülerek anlatıyor. Hele ki ödev verilmesi konularında ortalık tam karışıyor. Öğretmen ödevi çizerken video istiyor tam olarak. Garip bir eğitim öğretim sürecinden geçiyoruz; nesle sahip çıkalım... :))
3. Bölümün kaldıramadığı online eğitimler
Online eğitim olarak yapılması garipsenen bölümler var gerçekten de. ATT, Mühendislik, Tıp, Mimarlık vs online eğitm konusunda epey eksik kalıyor gibi. Haklı olarak bölüm mezunları da görseldeki hale gelmeye meyilleniyor. :))
4. Mikrofon-kamera açılma korkusu
Açıkçası bu korkuyu sadece canlı derslerde yaşamıyoruz. :)) Ben de uzaktan eğitimdeyken mikrofon korkusunu çok yaşardım. Sosyal medyada son günlerde dolaşan Tuğba gibi olmak istemeyiz öyle değil mi? :))
5. Online olarak mezun olmak mı?!
3 numaralı başlıkta da buna değinmiştik; bazı bölümler için online eğitim zorlayıcı geliyor ve mezun olacak olan öğrenciler bizleri oldukça tedirgin ediyor. :)) Görseldeki elemanlar ise bu endişemizin vücut bulmuş hali adeta.
6. İlim irfan yolunda verilen organlar
İlim irfan yolunda sırt ağrısı, bel ağrısı, baş ağrısı çekmeyen kalmadı galiba. Şimdi de mikrofon, telefon, saat, kamera kontrolünden panik atak hastaları yayılmaya başladı. Aman dikkat... :))
7. Mitozla mı bölünsek?
Aynı anda 3 ders nasıl başlar bilmiyorum ama birden fazla üniversite okuma gibi bir durum varsa belki de çakışabilir. :)) Tüm öğrenciriler pandemi sürecinde eğitim öğretim adına inanılmaz bir çaba sarf etmekte. Lütfen bu durum gözardı edilmesin. :))
8. Online eğitime alışamayan sadece öğrenciler değil
Öğrencilerin online eğitim konusundaki komedilerine alıştık ancak öğretmen tayfası da yüzlerde tebessüm bırakmaya başladı. Kendi dersine giremeyen, dersi kapatmayı ayarlayamayıp tüm öğrencilerin dersten çıkmasını bekleyen öğretmenlerden sonra görseldeki versiyonlar başlamış. :)) Eksik olmasınlar.
9. Online eğitime aile boy katılmayan da ne bileyim
Tüm aileler Ağustos ayında valizlerle çocuklarını üniversiteye uğurlamaya alışmıştı. Doğal olarak onlar da kendilerini bir boşlukta buldu ve yeni eğitim öğretim sistemine merak saldı. :)) Acaba onlar nasıl buldu bu yeni sistemi?
10. Mesleklerde yaşanan tutarsızlıklar
Bir diğer dikkatimi çeken meslek de rehberlikçilerdi. Birisi şöyle demiş "Rehberlikçi demeyeceksiniz, dijital danışman diyeceksiniz." Galiba online eğitime denk gelen tüm nesilde buna benzer tutarsızlıklar göreceğiz. :))
Online eğitimi oldukça verimli geçiren arkadaşlarımız da var elbette. Biz sadece bazı komik yanlarını misafir ettik. Dileriz her şey ülkemizin istediği hizada olumlu bir şekilde ilerler...
#kırmızıbaret
– Sorularının başlığı dikkat çekici olmalı,
– Soruların eğlenceli görseller ve etkili detaylar ile desteklenmeli,
– Doğru konu etiketini seçmelisin,
– Yazım ve imla kuralları senden sorulmalı,
– Cevaplarını okuyan “İşte aradığım cevap!” demeli,
– Sorularında, cevaplarında içten ve samimi olmalısın.
-
Violetta Sensei 52370
-
Kirmizibaret Alfa 49740
-
AySh-lii Alfa 47753
-
kevser Alfa 46375
-
OkunmusLokum Alfa 44102