woman male like reply
Düşünceler

2020 Yılının Resmi Tatil Günleri Neler?

2020 yılının resmi tatil günleri belli oldu. NedenBen farkıyla irdeleyelim.

2020 resmi tatil günleri belli oldu

Binlerce çalışanın dört gözle beklediği 2020 yılının resmi tatil günleri belli oldu. Çalışanlara gün doğdu. Bu sene zarfında çalışanların eğer isterlerse 13.5 gün izin alabilecekleri ve toplamda 44 günlük tatile çıkma hakkı elde ettikleri duyuruldu.

2020 tatil günleri nasıl ilerliyor?

Milli bayramların hafta içine denk geldiği dini bayramlarınsa hafta sonunu şenlendirdiği de gelen bilgiler arasında. Ramazan Bayramı tatilinin 23 Mayıs Cumartesi günü başladığı kaydedilirken normasl şartlar altında tatilin Salı günü sona erdiği bildirildi fakat çalışanların talepleri doğrultusunda tatillerini uzatabilecekleri, izin kullanma olanaklarının varlığının altı çizildi. Bunun yanı sıra 19 Mayıs tatiliyle Ramazan Bayramı tatilini birleştirme alternatifleri olduğuna da değinildi ve böylelikle tatil süresinin 11 güne çıkarılacağı aktarıldı. Kurbsan Bayramı’nın yaz sezonuna denk geldiği, 30 Temmuz Perşembe günü başlayıp 3 Ağustos Pazartesi günü sona erdiği aktarılırken öncesinde ya da sonrasında alınacak izinlerle yine tatil süresinin uzatılabileceğine vurgu yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Perşembe günü olacağı aktarılırken alınacak tek günlük izinle tatil süresinin 4 günü bulacağı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 15 Temmuz öncesi veya sonrasında da izinler alınarak da tatil süresinin arttırılacağı kaydedilirken 2020 yılının çalışanlara tatil ikramiyesi gibi geleceği tartışılmaz.

2020 yılında en fazla ne kadar süre tatil yapılabilir?

Çalışanların izin kullanması yoluyla tatil sürelerinin uzatılabileceği aktarılırken bu sürenin toplamda 44 gün olarak kayda geçtiği de gelen bilgiler arasında. Bakalım 2020 yılındaki resmi tatil günleri nasıl ilerliyor, hep birlikte irdeleyelim.

1 Ocak 2020- Yılbaşı

2020 yılının ilk günü çarşambaya denk gelirken izin alınarak tek günlük tatilin 5 güne çıkarılabileceği müjdelendi. Çalışanların izin alıp alamayacağı merak konusu.

23 Nisan 2020- Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Atatük’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu sene Perşembe günü kutlanacak ancak eğer çalışanlar iş yerlerinden izin alabilirlerse 4 gün olarak tatil süresini uzatabilecekler.

1 Mayıs 2020- Emek ve Dayanışma Günü

Emekçilerin günü olarak kutlanan gün Cuma gününe denk geliyor. Bu durumda hafta sonu ile birlikte 3 günlük tatilin kapıları çalışanlara aralanıyor.

19 Mayıs 2020- Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’na çıktığı gün olarak kayda geçen ve her yıl kutlanılan gün bu sene Salı gününe denk geliyor. Çalışanların pazartesi için iş yerlerinden izin almasıyla 4 güne ulaşacak olan tatil coşku yaratıyor.

24 Mayıs 2020 Pazar – Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı için tatil çanları 24 Mayıs Pazar günü çalıyor. 3 gün sürecek olan tatil çalışanların yüzünü daha da güldürecek gibi görünüyor.

15 Temmuz 2020 Çarşamba - Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz da resmi tatiller arasında yer alıyor. Çarşamba gününe denk geldiği kaydedilen gün bir günlük molayla gülümsüyor.

31 Temmuz 2020 Cuma- Kurban Bayramı

31 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Kurban bayramı tatili 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek.

30 Ağustos 2020 Pazar- Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı bu sene Pazar günü kutlanacak ve hafta sonuna denk geldiği için ne yazık ki çalışanlar için tatil hususunda bir değişiklik yaratamayacak.

29 Ekim 2020 Perşembe- Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet’imizin 97. yılını coşkuyla kutlayacağımız gün perşembe olarak aktarılırken çalışanların ertesi gün izin alabilesi durumunda tatil süresi birden uzayacak.